Taco's met geroosterde chipotlewortels, avocadoroom en venkelsla
Hoofdgerecht - Vegetarisch - Mexicaans - Streetfood - Zomer - Herfst
4 porties 40 minuten
(0)
VOOR DE CHIPOTLE-WORTELS 750 g bospeen, schoon geschrobd 2 el. fijngehakte chipotlepepers (zie tip) 1 tl. gemalen komijn 3 el. olijfolie VOOR DE GEMARINEERDE RODE UI 1 middelgrote rode ui, in dunne halve ringen een scheutje rodewijnazijn VOOR DE VENKELSLA 1 grote of 2 kleine venkelknollen 3 el. olijfolie sap van ca 1/2 limoen VOOR DE AVOCADOROOM 3 rijpe middelgrote avocado's, schil en pit verwijderd 125 g zure room sap van ca 1/2 limoen 10 kleine zachte (mais)tortilla's een handje koriander 1 limoen, in partjes
Verwarm de oven tot 200°C. Snij de bospeen over de lengte doormidden en vervolgens in stukjes van circa 3 cm (heel dunne wortels hoef je niet eerst te halveren). Meng in een grote schaal de fijngehakte chipotlepepers met de komijn en olie. Voeg de wortels toe en hussel alles goed, zodat de wortels met het mengsel zijn bedekt. Voeg wat zout toe. Verdeel de wortels over een grote bakplaat en rooster ze circa 30 min tot ze zacht zijn; schep ze tussentijds twee keer om. Maak intussen de andere minireceptjes. Meng in een schaaltje de rode ui met een scheutje azijn en wat zout. Laat even marineren. Maak ook de venkelsla. Snij de onderkant en stengels van de venkel, houd eventueel wat venkelgroen achter voor de garnering. Snij de knol(len) in de lengte doormidden en snij de harde kern eruit. Schaaf de venkelhelften op een mandoline in flinterdunne plakjes. Meng er 2-3 el olijfolie en limoensap naar smaak door. Breng op smaak met zout en peper. Snij voor de avocadoroom de avocado in stukjes en pureer deze samen met de zure room en flink wat limoensap in de beker van de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de tortilla’s kort aan twee kanten in een hete koekenpan zonder olie en houd ze warm in een theedoek. Beleg de tortilla’s met de chipotlewortels, avocadoroom, venkelsla en tot slot wat rode ui. Strooi er wat koriander en eventueel wat venkelgroen over. 
Serveer met partjes limoen. TIP Chiptolepepers, gerookte jalapeñopepers, zijn bij de supermarkt fijngehakt als een salsa te koop in potten van het merk La Morena. De pepers zijn ook heel in adobosaus in kleine blikjes verkrijgbaar. Mocht je die gebruiken, hak de pepers dan eerst heel fijn en meng er wat van de saus door.
Bron https://www.elleeten.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien vind je deze Hoofdgerecht-recepten ook lekker...

Thaise noedelroerbak met biefstukreepjes
Pad Thai
Puntpaprika’s gevuld met romige mais
Handrolletjes met tofu & paddenstoelen
Stoofpotje met aubergine
Gevulde wraps met geroosterde groenten
Portugese gamba’s in tomatensaus
Geroosterde witlof met gehaktballetjes & kruiden-pepersaus